5 Ekim 2008 Pazar

Nba Preview - Atlanta Hawks


Gelenler:

Mike Woodson –Antrenör (Sözleşme yeniledi),

Maurice Evans, -G- (Orlando Magic),

Randolph Morris –P- (Serbest),

Josh Smith –F- (Sözleşme yeniledi),

Thomas Gardner –G- (New York Knicks),

Othello Hunter –F- (Draft),

Flip Murray –G- (Indiana Pacers),


Gidenler:
Josh Childress –F- (Olympiakos),

Lorenzen Wright –P- (Cleveland Cavaliers),
Tyronn Lue –G- (Milwaukee Bucks),

Anthony Johnson –G- (Orlando Magic),


Atlanta Hawks geçen sezon play-off ilk turunda Boston Celtics'e karşı aldığı 3 galibiyet aslında herkesi şaşırtmıştı ama bu takım kendini bilen ve yetenekli oyunculardan kurulu bir ekipti. Kağıt üzerinde oldukça iyi bir beşleri olmasına rağmen bench konusuna gelince pek iyi oldukları söylenemez bence.


Şimdi Hawks'ın bu sezon Josh'larla başı dertteydi. Öncelikle bir Childress meselesi var ki sadece Hawks değil basketbolla uzaktan yakından alakası olan herkesi ilgilendiren bir olaydı. Josh Childress yazın en sürpriz transferi ile Nba'den Yunanistan'ın yolunu tuttu. Aslında Nba'de pazarı olabilecek bir oyuncuydu ve takımda da iyi işler yapmaktaydı. Sınırlı serbest olarak yaza girdi Childress. Atlanta'nın amacı kontrat önermeden gelecek herhangi bir kontratı bekleyip ona göre davranmaktı belkide. Ancak bir blöf olarak gördükleri Olympiakos takımı geldi Childress'i kaptı.


Bir diğer Josh'la ise kontrat imzaladılar. Josh Smith yıllık 10 milyonluk bir kontrata imza attı bu yaz. Smith gibi takımdaki ilk beşin düzenli bir parçasını tutmak önemliydi. Josh Smith iyiden iyiye ligin çok yönlü oyuncuları arasına girmeye başladı hatta o sınıfta sayabiliriz onu. Smith önümüzdeki sezon All-Star olmaya hazırlanıyor belki de ve Atlanta'da onu takımda tutarak kimyayı bozmamış oldu. Kimyayı bozmadı derken koçlada uzatıln kontrat ile takımın alıştığı sistem devam edecek. Özellikle koçun oynattığı bunaltıcı savunma ile daha bir çok takımın canını yakacaktır Hawks.


Atlanta'nın bir diğer hamlesi Magic'ten kadrosuna kattığı Evans. İçeride Harford-Smith ve Williams gibi isimler varken benchten gelerek dış atışlarda önemli bir katkı sağlaacak oyuncu. Bunun dışında Bibby'nin arkasında durması için Murray geldi ki o da fena bir seçim değil.


Az öncede bahsettim.. Bu takımın en önemli gücü kağıt üzerindeki beşi. Ki gördük ki gayet de iyi ve sağlam bir beş. Ancak bench oldukça kötü durumda. Şimdi bir bakalım..

Bibby-Johnson-Smith-Williams-Horford

cidden hatırı sayılır bir beşi var Hawks'ın. Marvin Williams beklenilen çıkışı bir türlü sergileyemedi ancak onun yanında duran Hoford geçen sezon büyük bir çıkış yaparak çaylak sezonunu oldukça verimli geçirmiş oldu. Pota altı konusunda da Horford'un gelişmesi ile iyi bir güce kavuşacak Hawks.

İşin diğer yönüne benche baktığımızda geçen sezon benchten gelerek oldukça iyi istatistikler yapan ve yazında Avrupa yolunun tutan Childress'ın açığı kapatılamadı. Evans alındı ama onun yerini doldurabilecek biri değil ancak yine de dediğim gibi dış atışlarda takıma oldukça faydalı olacaktır. Lue ve A.Jhonson gibi takımdan iki önemli tecrübede ayrılınca cidden kötü bir görüntü kaldı benchte. Sezon içinde bir-iki ufak ama yararlı hamle ile tamamlamaları şart eğer ciddi bir yer hedefliyorlarsa..


Şimdi Atlanta geçen sezon son sıradan Play-Off yaptı ancak bu sezon güçlenen Doğu'da play-off yapabileceklerini düşünmüyorum. Heat'in yeniden güç kazanması ve yarışın içinde olacak olması bunun dışında daha tehlikeli bir Sixers ve iddialı Pacers, Bucks ve Bobcats.. Doğu'da da işleri pek kolay olmayacak Hawks'ın..

1 yorum:

Berkan Karadurmuş dedi ki...

Ben de Atlanta' nın bu yıl play-off yapamayacağını düşünenlerdenim. Geçen yılki doğu ile bu yılki doğu arasında çok fark olduğunu düşünüyorum. Böyle düşünmemde ilk neden Miami Heat. Bu yıl onlar için geçtiğimiz sezondan çok farklı geçecek. Play-off' un en önemli adaylarından benim gözümde. Yine Bucks da bu yıl güçlenen takımlardan. Onlarda play-off u zorlayacaktır. Bu şartlarda benchinin en önemli adamı Josh Childress' ı kaybetmiş bir Atlanta' nın işinin çok zor olduğunu düşünüyorum.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...