7 Ekim 2008 Salı

Nba Preview - Dallas Mavericks


Gelenler:

Shan Foster, -G- (Draft),

Rick Carlisle –Antrenör- (Indiana Pacers),

Gerald Green –G- (Houston Rockets),

Jose Juan Barea –G- (Sözleşme yeniledi),

DeSagana Diop –P- (New Jersey Nets),

Antonie Wright –G- (Sözleşme yeniledi),

Keith McLeod –G- (Montepaschi Siena),

James Singleton –F- (Tau Ceramica),

Devean George –F- (Sözleşme yeniledi),

Gidenler:

Avery Johnson –Antrenör- (Serbest)
Malik Allen –F- (Milwaukee Bucks),


2008 Play-off ilk turunda Hornets'e elenmesinin ardından uzun süredir tartışılan Avery Johson'un görevine son verildi. Ardından ise bir yıl koçluğa ara veren Rick Carlisle ile anlaşmaya varıldı. Koç değişikliği ve takımın son iki yılda erkenden lige veda etmesi ile bu sezon önemli değişiklikler beklenmekteydi Dallas'tan ancak öyle piyasayı sarsacak bir hamleleri olmadı.


Dallas'ın başarı grafiğini bir çan eğrisi gibi düşünecek olursak 2006'da tepe yapmışlardı ancak Heat'e finalde kaybedilen andan itibaren sürekli takımda düşüş gerçekleşti. Normal sezonu süpürmüş olabilirler ancak Johnson'un koçluk kariyerine etki edecek kararlarıyla Golden State'e elendiler ve geçen sezon çalkantılı bir regular'ın ardından play-off'ta yine hüsranı tattılar. Dallas artık duraklama dönemini de geçti gerileme döneminde ki tam zamanında Avery'nin görevine son verildi. Carlisle'nin normalde oyuncularla ilişkileri pek iyi değildir mesafeli davranır ancak yazın okuduğum bir kaç yazıda Kidd ve Nowitzki ile beraber vakit geçirdiklerini öğrendim. Kidd'e güveoyu kullanmış ayrıca Carlisle takımı ona emanet edeceğini belirtirken. Carlisle oldukça iyi bir seçenek ve Dallas için yeniden bir umut olabilir.


Dallas'ın off-season'daki en önemli hamlesi Diop'u tekrar takıma kazandırmak oldu bence. Kidd takası ile Nets'e gönderilen Diop serbest bırakıldıktan sonra tekrar eski takımı Dallas'a döndü. Diop savunmada oldukça önemli bir koz olacak Mavericks'te. Hücum yönü iyi olmasa da Dampier'ı bile kesebilecek bir isim. Pota altında fazla alternatifi yok Dallas'ın yani Dampier ve Diop'un arkasında Allen'ın da gitmesiyle undersize kalabilecek Bass var.


Bir de geçen sezonu felaket bir biçimde geçirmiş Green ile anlaştılar. Gerlad Green 2007 smaç şampiyonu olan. Garnett takası ile Boton'dan Wolves yolunu tutan Green burada 29 maç oynadıktan sonra Rockets'a takas edilmiş ve orada da yalnızca bir maça çıkmış ve oldukça kötü bir sezon geçirmişti. Şimdi Green'i takıma aktmak ne derece doğru bilemem. Boston zamanlarında iyiydi kıpırdanma vardı ve kendisine güveniliyordu ancak takasının ardından söndü Green. Daha 22 yaşında ve kazanılırsa faydalı olabilir takıma. Kariyeri şu ana kadar iyi olmasa da ikinci bir başlangıcı Dallas ile yapabilir.


Dallas'ın off-season öncesi önemli sorunlarından biri guard pozisyonundaki daralmaydı. Kidd'in arkasında o yokken sahada en azından top taşıyıp bir iki pas yapabilecek bir guard lazımdı takıma. Geçen sezon Tyronn Lue ile tamamlandı ancak onun da takımdan ayrılmasıyla burada açık meydana geldi. Öncelikle draft tercihlerini guarddan yana kullandılar ancak onu hemen kullanacaklarını söylemek zor zira Kidd'in arkasına iki önemli takviye geldi. Öncelikle 24 yaşındaki Barea ile 3 yıllık kontrat imzalandı. Barea iyi oyuncudur saf bir guarddır ancak koca bir sezon boyunca Kidd'in arkasında sırıtabilirdi ki akabinde McLeod ile anlaşmaya varıldı. McLeod önemli bir isim tecrübesiyle takıma önemli katkılar yapacaktır Kidd'in arkasından. Önemli bir hamle oldu onlar için.


Bunun dışında Singleton'u da aldılar. Rotasyonun daralması durumunda o da sezon içnide kullanılabilir. Eddie Jones'da takımda kalmış. Geçen sezon ortalama 20 dakika süre alıyordu ki aldığı süreye karşılık istatistikleri iyi değildi. Bu sezon o kadar süre alamayacağını düşünüyorum ama yine takıma tecrübesi ile benchten gelerek faydalı olacaktır. Bir de Josh Howard'ı da takasla postalamak için çok uğraştılar ancak bir türlü talibi çıkmadı paketlerde anlaşılamadı olmadı.


Dün Suns'u değerlendirirken bahsetmiştim yaş sorunlarını. Bu dert Dallas'ın da başında. Yalnızca arka alan yani kısalarda bu sorun göze çapsa da yine de önem teşkil etmekte. Kidd ve Terry 30'lu yaşların içindeler. Bunun dışında yine McLeod 30'a merdiven dayamış brii. Bu sene idare etse bile seneye çatlamaya başlayacak bir arka alanı var Dallas'ın. Dallas için söyleyebileceğim bir de şu var ki oldukça önemli: bir altıncı adam çıkarabilmeleri. Ancak bakıyorum kadroya bri türlü bu görevi üstlenebilecek yada layıkıyla yerine getirecek birini göremiyorum. Stackhouse yaşlandı ve her geçen sezon istatistikleri düşmekte, bunun dışında yine sözleşme yenilenen George'un da bu kategori de çıkış yapabileceğini söyleyemem. Bir ihtimal Green olabilir ama işte dediğim gibi kendini yeniden bulması şart.


Dallas Carlisle ile toparlanabilir ve Batı'da yine tehlikeli bir takım olabilir. Ancak ilerleyen yaşlar sorun. Şampiyonluk için çok erken değil çok geç bu saatten sonra. Dallas çekirdek kadrosu ile 2006'da o şansı yakalamış ama son adımı atamamıştı bundan sonra bir kez daha oraya çıkabileceklerini düşünmüyorum. Yine de play-off yapacaklardır ama gerisi gelir mi tahmin yapmak zor.


Bu arada Dallas'ın off-season'da yaptığı en büyük hamleyi atlamışım. İşte Dallas'ın bomba transferi.

1 yorum:

Berkan Karadurmuş dedi ki...

Şöyle bir sıralama yapmıştım:
1)LAL
2)NOH
3)Houston
4)Utah Jazz
5)Spurs

Yani dallas ilk 5 te olmaz ama play-off' a 6-7 veya 8. sıradan girerler bence. Portland, Clippers ya da Suns>'tan birini geçmeleri gerekiyor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...