10 Ekim 2008 Cuma

Nba Preview - Indiana Pacers



Gelenler:

T.J. Ford -G- (Takas Toronto)

Rasho Nesterovic -P- (Takas Toronto)

Stephan Graham –F- (Sözleşme yeniledi)

Maceo Baston –F- (Takas Toronto)

Roy Hibbert –P- (Takas Toronto)

Jarret Jack –G- (Takas Portland)

Brandon Rush –G- (Takas Portland)

Josh McRoberts –F- (Takas Portland)

Gidenler:

Jermaine O'Neal -P- (Takas Toronto Raptors)

Nathan Jawai –P- (Takas Toronto Raptors)

Jerryd Bayless –G- (Takas Portland Trail Blazers)

Iko Idogu –F- (Takas Portland Trail Blazers)
Flip Murray –G- (Atlanta Hawks)

Kareem Rush –G- (Philadelphia 76’ers)


Pacers bu sezona hiç olmadığı kadar umutlu bakıyor. En azından The Palace'daki o meşhur kavganın ardından ilk kez bir sezona umutlu olarak giriyorlar. Draft gününden en karlı çıkan takımlardan biri gerek seçilen isimler gerek yapılan takaslar ile ve kağıt üzerinde iş yapabilecek bir kadrosu var Pacers'ın. Yeniden yapılanma iyiden iyiye başladı ve hatta ilk meyvelerini bu sezon vermeye başlayacaktır.

Öncelikle drafttan bahsedelim. Oldukça iyi bir draft günü geçirdi Pacers. O'Neal takasına daha sonra değineceğim ancak gelenler ve gidenler oranlanınca cidden akıllı işler yaptı Bird. İlk olarak Bayless'i seçildi ama takıma daha çok yararı dokunacak olan Rush'a karşılık takas etti. Zaten Bird'in kafasında en baştan beri Rush vardı. 11.sıradan almak yerine daha önceden anlaştığı Portland ile Bayless'i alıp takasa girdi ve hem Rush'u hem de Jack'i kadroya kattı ancak Bayless'in ilerde iyi bir skorer olabileceğini öngörürsek uzun vadede kötü bir seçim olabilir Pacers adına. Rush iyi bir şutör ve atletikliği sayesinde savunması da hiç fena değil. Granger ile beraber ön alanda savunma konusunda oldukça önemli görevler yapacaktır. Pacers'ın sg pozisyonundaki zaafını da göz önüne alırsak cidden iyi seçim. O'Neal takası ile Raptors'tan gelen Hibbert ise hücum alanında olmasa bile işin savunma kısmında kendisini gösterecektir. Özellikle O'Neal'ın gidişi ile kendisine daha fazla süre bulacak ve iyi performanslar sergileyecektir. Pacers savunma konusunda önemli yol katetti bence.

Draft günü Bayless dışında bir önemli takasta Raptors ile gerçekleştirildi ve son sezonlarda fazlaca maç kaçıran ve artık takıma faydasından çok zararı olan O'Neal Raptors'un yolunu tuttu. Öncelikle yeniden yapılanma için O'Neal Tinsley ile beraber takımda kalan tek isimdi. Ki Tinsley'i de gönderme çalışmaları sürmekte. Neyse O'Neal'ı göndermek Pacers adına iyi bir şeylerin bşalangıcıydı. Karşılığında gelen en önemli isim ise Tj Ford. Tj Ford O'Brien'ın sisteminde iş yapacaktır. Öncelikle geçen sezonki Diener gibi bir pg'den sonra Tj ilaç olacaktır Pacers'a. Savunma konusunda sıkıntıları var ama en azından baskı olayını iyi yapıyor ve bolca rahatsız ediyor rakip guardları. Takımda en azından adam gibi guardlar var artık ve Diener&Daniels'e mahkum olmayacak Pacers. Tj Ford'un yanında Portland'dan takas ile gelen Jack iyi bir ikili oluştuacaktır guard rotasyonunda. Bunun dışında Rasho'da takıma geldi. Ben Nesterovic'in ilk beş başlamasını ama gereğinden fazla süre almasını istemiyorum. Yoksa yarardan çok zararı dokunabilir. Arkada yine ribaunt konusunda oldukça iyi olan Foster var ve tabi ki Hibbert.

Takasları bir kenara bırakacak olursak Pacers'ta bunun dışında çok konuşulacak bir off-season hamlesi yaşanmadı ancak Portland ve Raptors takasları ile elde ettikleri cidden iyi. O'Neal'ın takımdan ayrılması ile Granger artık takımın en önemli lideri olacak ve muhtemelen kontrat süresini de uzatacaklardır. Off-season demişken takımda artık yeri kalmayan Tinsley'i gönderme çalışmaları sürmekte. Özellikle şu sıralar Denver ile ciddi görüşmeler var ama çıkmaza girdi gibi. Elde kalırsa da iyi bir pakete gönderilecektir zaten. Takımda yer edinmesi zor artık.

Takımda kısalara bakacak olursak Tj Ford önemli bir sakatlıktan çıktı ve sakatlık sonrası performansları da pek iç açıcı değildi Toronto'da ama yine de performansını yakalayamayaz diye bir kaide yok bir risk ama Tinsley ile sezona girmek daha kötü bir risk olacaktı. Dediğim gibi Pacers'a yararlı olacaktır Tj hem hücumda hem de zaman zaman savunmada. Arkasında da güvenilir bir isim olan Jack var. Guard rotasyonu %150 geliştirildi takımda bu yaz. Diener ise benchin son sıralarına kaydı böylece.

Forvetlere bakacak olursak şimdi takımda uzun forvet olarak Murphy başlayacak ancak onun arkasında sağlam bir uzun forvet yok. S.Williams var ancak ona da güvenilir mi bilemiyorum. Çaylak sezonunun ardından geçen yıl atılım yaptı tabi ama yine de soru işareti. Kısa forvette Dunleavy yada Granger oynayacaktır. Muhtemelen oynamayan sg'de başlar. Bu iki isimde takımda kendini ispat etmiş biri ki zaten bu sezon Granger ciddi ciddi liderliği üstlenecek takımda. Alternatif olarak benchten Croshere var o da iyi bir katkı verebilir.

Uzun rotasyonuna bakacak olursak O'Neal'ın da gidişi ile önemli bir atılım bekleyebiliriz buradaki vatandaşlardan. Rasho ve Foster ikilisi sezonu çıkarır mı bilinmez ama Bird geçenlerde kısaları hallettik forvette de sorunumuz yok ancak uzun rotasyonunu daha da sağlamlaştırmak isterdim gibi bir açıklama yapmıştı. Rasho ve Foster'ın arkasında kolejde kendini ispat etmiş ve Nba'de de seviyesini kaybetmeyeceğini düşündüğüm Hibbert var arkalarında. Hiç yoktan fena sayılmaz uzun rotasyonu da. McRobberts'a değinmeyeceğim bile. Ne gerek vardı ki..

Pacers için olumlu geçen bir yazdı ve gelişime açık önemli gençleri takıma kattılar. Her anda katkı alabilecekleri gençleri. Rush ve Hibbert önemli iki isim ve kısa-uzun rotasyonunu benchten gelerek toparlayacaklardr. Bu sene sürpriz bir play-off bile görebiliriz - ki geçen sezon bir galibiyetle kaçırmışlardı-. Indıana için iyi bir sezon geçecek gibi gözüküyor.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...