9 Ekim 2008 Perşembe

Nba Preview - Denver Nuggets



Gelenler:

Sonny Weems, -G- (Takas),

Chris Andersen –F- (New Orleans Hornets),

Renaldo Balkman –F- (Takas New York),

Dahntay Jones –G- (Sacramento Kings),

J.R. Smith –G- (Sözleşme yeniledi),

Smush Parker -G- (La.Clippers)


Gidenler:

Marcus Camby –P- (Takas Clippers),

Taurean Green –G- (Takas New York),

Bobby Jones –F- (Takas New York),
Yakhouba Diawara –F- (Miami Heat),

Jamaal Magloire –P- (Miami Heat),

Eduardo Najera –F- (New Jersey Nets),



Denver Nuggets sezonu street ball takımı gibi geçiren ve savunma naımına parke üzerine fazla birşey koyamayan bir takımdı geçen sene. Bu sene de birşeylerin değişmeyeceği aşikar hatta takımda savunma anlayışı üst düzeyde olan Camby takası ile işin savunma kısmı daha da komikleşebilir. Değişecek tek şey Camby takası ile beraber altı çizilen şu kanı oldu. Bu takım artık şampiyonluk umudu ile sezona başlamıyor. Kadrosundaki iki süperyıldızdan birini de - ki muhtemel Iverson- takasta kullanabilir.

Denver takımının bence tek ve en önemli sorunu Melo'nun etrafında düzgün bir takım kuramamalarıdır. Bu sezondan sonra Melo üzerine yeni bir takım kurma girişimlerine girebilirler ki bence yönelmeleri gereken basketbolcular pis işleri yapan skorun dışında oyunun diğer yönlerine de katkı veren isimler olmalı. Melo'nun zaten ortada olan savunma zaafiyetleri var. Eh ona göre de yanına bu tip adamlar koyacaksın ki zaaflar görülmesin yada en aza indirilmeye çalışsın, oyuncular birbirlerini tamamlasın. Ama nerde Denver'da bunlar. Melo'nun yanında Iverson, Jr Smith kadroya yine bu sezon eklenen S.Parker gibi yine savunma konusunda açıkları olan oyuncular. Bu sezon için bir tek Balkman hamlesini olumlu görebilirim en azından onun savunma konusunda gayretleri var.

Denver takımı savunma konusunda yetersiz - bu kelime hafif kaldı biliyorum- bir takım. Takımda savunma yapan en azından yaptığı iki üç blok ve aldığı üç-beş ribaunt ile yılın en iyi savunmacısı ödülüne daha önce layık görülmüş Camby için bu takımda savunma yapmaya çalışıyor diyorduk. Yazın Camby'yi Clippers'a bedelsiz gönderdiler. Şu anki kadrodan bir halt olmayacağını anladı ki Denver bu tip bir takasa girdi. Yoksa şampiyonluk için başa güreşen bir takım olsa Camby böyle ucuza gitmezdi, zaten yüksek kontratı gönderilmesinin başlıca sebebi. Eh kontrat ve sağlık durumları neticesinde K-Mart veya Nene'nin de takas edilememe ihtimali yüzünden zoraki Camby tercihi olmuş gibi.

Pota altı Camby hamlesinden sonra Allah'a emanet Nuggets'ta. Hastalığını yeni yenmiş bir Nene ile uzun süredir eski performansından çok uzak olan bir K-Mart. Najera'nın da takımdan ayrılması ile pota altında zaten var olan ve iyice büyüyen delik az da olsa Chris Andersen hamlesi ile kapatılmış oldu ancak savunmadan bi haber olarak basketbol oynamayı sürdüren Nuggets için şu pota altı rotasyonu içler acısı bence.

Guard rotasyonuna bakacak olursak yazın Anthony Carter ile kontrat uzattılar ir yıllık. Geçtiğimiz sezon 70 maç forma giymiş ve gayet de başarılı olmuştu önemli bir hamle, zaten pek piyasası da yoktu doğru tercihi yaptı Carter. Yine geçen yaz Sacta'da sadece 25 maç oynayan Dahntay Jones ile bir yıllık kontrat yaptılar. Guard rotasyonu Carter arkasında Atkins ve zaman zaman da Aı üçlüsünden oluşacaktır Denver'da. Mühim olan guardların dengeli top dağıtmaları zaten. Bir de Lakers'ın 2 sezon boyunca kendisine tahammül etmek zorunda kaldığı oradan gidince de tekrar eski kimliğine bürünen dengesiz Parker'da kadronun yeni bir ismi. Şu sıralar Tınsley ile ciddi ciddi dedikodular var piyasada ancak takası gerçekleşmeyecek takıma gibi. Yine de sezon öncesi bir sürprizle takıma katabilir Denver. Tınsley'e karşılık Atkins ve Hunter yollanacaktı çıkan söylentilerde.

Takımda sularda durulmadı off-season boyunca. Lakers'a süpürülmelerinin ertesinde birçok yerde Geroge Karl'ın bırakacağını yazdı ancak haal takımda. Yaz boyu Melo'nun bir çok takas dedikodusu çıktı ama hepsi havada kaldı. Görüşmeler elbet olmuştur ama sonuç çıkmamıştır. Yine Iverson hakkında da binbir çeşit teori üretildi ama halen mavilerde. Tabi halen Denver'da olması Ivy'nin takas olmayacağı anlamına gelmez. Bence bu sezon ortasında bir kez daha takım değiştirecek Aı yada sezon sonunda. Kontratı bitiyor bu sezon. Denver akıllılık ederse biten kontrata karşı iyi birşeyler kapabilir yoksa bedavaya başka bir takıma da gidebilir önümüzdeki yaz Iverson.

Şimdi Denver'ın yeni sezondaki en önemli silahı ve en önemli eksiğinden bahsetmeye gerek bile yok. Hücum ve savunma. Ne kadar da zıt iki kelime. Denver işin hücum kısmını iyi yapmakta ellerinde Iverson-Melo gibi iki önemli skorer var ve bunlara da eklenecek Jr-Kleiza gibi isimlerle iyi bir rakama ulaşıyorlar gecede ancak savunma yapılmayınca takımda bir manası kalmıyor bu atılan skorun. Savunma derken bir-iki kişinin çabalamasını beklemiyorum. Her kafadan çıkan ses anca gürültü olur hep beraber organize bir şekilde savunma yapılmalı önemli olan ki bunada imkan var mı bu takımda :) George Karl'da hala akıllanabilmiş değil. Sezon öncesi açıklamalarında aklının hala hücumda olduğunu görebiliyoruz. Ivy'ye asistlere önem vermelisin demekten çekinmiyor ama bir topçusuna çıkıpta savunma da gayretli olun demiyor.

Denver yine ellerindeki skor gücü ile galibiyet alacaktır elbet ancak bu sene play-off yapabileceklerini düşünmüyorum. 40 galibiyeti zorlayabilirlerse iyi bir sezon geçirmişlerdir benim için ancak o noktalara bile gelebileceklerini sanmıyorum. Pek iyi bir sezon olmayacak onlar adına.

1 yorum:

Berkan Karadurmuş dedi ki...

Bu yıl böyle güçlü bir batıda hiç şansları yok bence.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...