8 Ekim 2008 Çarşamba

Nba Preview: Oklahoma City Thunder


Gelenler:

Russell Westbrook –G- (Draft),

Serge Ibaka -F- (Draft),

D.J. White, -F- (Takas Detroit Pistons),

DeVon Hardin -P- (Draft),

Sasha Kaun -P- (Draft),

Joe Smith –F- (Takas Cleveland Cavaliers),

Kyle Weaver –G- (Sözleşme yeniledi)

Robert Swift -P- (Sözleşme yeniledi)
John Lucas -G- (Benetton Treviso)
Derrick Byars -F- (Chorale Roanne Basket)
Chris Alexander -P- (Serbest)

Gidenler:

Francisco Elson –P- (Milwaukee Bucks),
Donyell Marshall –F- (Philadelphia 76’ers),


Seattle Supersonics gibi lig tarihinin köklü bir kulübünün kapanması elbette hoşuma gitmeyen birşeydi. Elbette organizasyondan kar elde etmek gerek ve sezonda en az seyirci çeken salonlardan biriydi Key Arena. Seattle halkı takıma küsmüştü. Ancak taraftar böyle olmamalıydı iyi günde kötü günde takımın yanında olmalıydı. 2007 Draftı'nda Durant'ın da takıma katılması seyirci açısından birşeyi değiştirmedi ve Sonics taşınarak ismini değiştirdi. Oklahoma City'e taşınan takımın yeni adı Thunder oldu.


Yeni bir başlangıç için yeni bir isim yeni bir şehir yeni bir hava ve yeni bir ortam var ellerinde. Geçen seneki durumu düşünürsek Oklahoma'ya gelmek takıma büyük katkı sağlamış olacak ki satışa çıkarılan sezonluk biletler beş gün içinde tükendi. Seaatle pardon Oklahoma City maçlarını artık dolu salonda oynayacak. Yeni bir şehir de oyuncular için ayrı bir motivasyon olabilir nitekim Oklahoma halkı da ateşlidir iki sezon önce Hornets'e nasıl sahip çıktıklarını görmüştük. Bu kan değişikliği olumlu anlamda yansıyabilir takıma.


2008 Draft'ında Russel Westbrook'u seçtiler ve bu hamle de takım için oldukça iyi. Watson'un arkasında yer alacak Rw'yi geçtiğimiz sezon Ncaa'de izleme fırsatı bulmuştum. Orada sg oynuyordu ancak fiziki avantajları var. Guard'ın ötesine geçemeyecektir tahminim burada. Rw'nin biraz eken seçildiği düşünülse de bu draftın iyi isimleri arasında sayılacağını düşünüyorum. Üç isim daha vardı draftta seçtikleri. Bunlardan ikisi pota altı takviyesi bir diğeri de guard. Fazla rotasyon alamayabilirler bu yeni isimler.


Off-season'da Cleveland-Bucks ve Oklahoma City arasında Cleveland'ın çokça kar ettiği bir takas olmuştu. Oklahoma'da bu takastan karlı çıkan bir takım. Luke Ridnour takımdaki son sezonunda istatistikleri dibe vurmuş ve performansı sıfıra inmişti benim gözümde. Onu ve kontratını beraberinde göndererek tecrübe açısından takıma büyük işler katacak olan Joe Smith ve Oklahoma'lı olan Desmond Mason geldi. Ki bu iki oyuncunun kontratı sezon sonunda bitmiş olacak. Desmond Mason ve Joe Smith hamleleri ile mutlak ki daha da güçlendiler kendi çaplarında. Elbette yukarılara kafa tutacak değiller ancak yine de tahminim 30 galibiyeti zorlayacaklardır.


Robert Swift ile kontrat yaptılar. Geçen sezon sadece 8 maçta forma giymişti sakatlanmıştı. Şimdi hazır dönecek mi bilemiyorum ama kumaşı gayet iyi olan bir pivot ki daha gençte kontrat verilmesi akıllıca. Swift'te kontratının karşılığını verirse bu sene onlar için büyük bir kazanç olacaktır. Bunun dışında çaylak guard Weaver'e de kontrat yaptılar. Donyel Marshall'da takımdan gönderildi. Ben onun artık tecrübe dışında aman aman katkı verebileceğini düşünmüyorum. Kontratı satın alınıp serbest bırakılmıştı ki Sixers kapmıştı akabinde.


Seattle -evet geçen sezondan bahsediyorsam böyle demeliyim- geçtiğimiz sezona iki çaylağı ile başlamıştı. Kevin Durant ve Jeff Green'e aynı anda ilk beşte şans veren Sonics ligin dış savunması en kötü takımlarından biriydi. Boyalı alanda süreklü boğuşmalar olduğundan ve takım biraz undersized kaldığından ikili sıkıştırmalara sıkça baş vuruyorlardı bu da rakip takımdaki şutörlerin ekmeğine yağ sürmekteydi. Savunma da feci derecede kötü durumdaydılar geçen sezon ki tarihe geçecek bir maçta da Denver'dan 42 sayılık bir fark yemişlerdi.


Bu sezonla beraber genç Thunder ekibi artık bir yıl daha tecrübelenmiş olarak lige girecek. Collinson-Swift ve Petro center rotasyonunda önemli yer tutacak, geçen yılın iki çaylağı Durant ve Green bir yıl daha tecrübe kazanmış olacaklar. Bunun dışında guard pozisyonunda Sam Presti'nin favorisi Earl Watson ve çaylak Westbrook ile de iddialı olacaktır Thunder. Oklahoma'nın en büyük zaafı ve lig içinde en büyük eksikliği dış şutlar olacaktır. Takımda West-Szczerbiak ve Marshall'ın gitmesiyle dış atıcı kalmadı. Elde kalan en iyi yüzdeye sahip isim Watson-Durant ve Green ancak onlarında ne kadar üç sayı çizgisinni gerisinden şuta kalkacağı meçhul..


Oklahoma halkı ligin en kötü ismine sahip olan yeni takımlarını büyük bir heyecan içinde bekliyor. Oklahoma City Thunder şehrin Amerika'nın major liglerinde yer alacak ilk takımı. Bu yüzden taraftarlar ve halkiçin önemi büyük, sezonluk biletleri beş gün içinde bitirdiklerinden belli takıma destek çıkacakları. Yine de Thunder için zor bir yıl olacak. Yazının başında dediğim gibi 30 galibiyeti kovalarlar daha fazlası olmaz.


Ps: Bu arada yıllar yılı alıştığımız Sonics'e Thunder demek ne zor geldi ya.. Neyse zamanla alışacağız.


1 yorum:

Berkan Karadurmuş dedi ki...

Lottary' e oynarlar bu yıl zaten başka şansları da yok :D Tandır sonunculuğun ve sondan bir önceki sıranın en büyük adaylarından bence :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...