6 Ekim 2008 Pazartesi

Nba Preview - Cleveland Cavaliers


Gelenler:

J.J. Hickson -F- (Draft),

Darnell Jackson -F- (Draft),

Daniel Gibson –G- (Sözleşme yeniledi),

Tarence Kinsey –G- (Fenerbahçe Ülker),

Maurice Williams –G- (Takas Milwaukee),

Lorenzen Wright –P- (Atlanta Hawks),

Delonte West -G- (Sözleşme yeniledi)

Gidenler:

Damon Jones –G- (Takas Milwaukee),

Joe Smith –F- (Takas Oklahoma City),

Devin Brown –G- (New Orleans Hornets),


Cavs'ın süper yıldızı LeBron James'in 2 yıl sonra 2010'da kontratında oyuncu opsiyonu bulunuyor ve daha iyi bir kontrat, belkide yeni bir takım için opsiyonunu kullanıp 17 milyonluk hakkından vazgeçebilir. Bu konu da gündemi daha bugünden itibaren meşgul etmeye başladı. Nba'de çoğu takım 2010'da bir çok süper yıldızın serbest kalcağını öngörerek salary'lerini boşaltmaya yönelik hamlelerde bulundu. Cavs'ın ise tek derdi yıldız ismi James'i takımda tutabilmek. Bunun için de bu yaz oldukça karlı hamleler yaptılar ve James'e yaranmaya çalıştılar bir başka deyişle.


Cavs öncelikle işini sağlama alarak şutör guard Daniel Gibson'la 5 yıllık bir kontrata imza attı. Gibson'un eli sıcak olduğunda nasıl attığını sanırım hemen hemen herkes izlemiştir All-Star Rookie maçında. Gibson'a zaten 2 yıl önceki Detroit serisinde yaptıklarına bile kontrat verilirdi. Bu işi sağlama aldılar öncelikle. Ardından LeBron'un arkasında yer edinebilirse Kinsey'de fena seçim olmaz. Geçen sene Kinsey Fenerbahçe'de oldukça verimli olmuş ve iyi bir sezon geçirmişti. Devin Brown gibi iyi bir görev adamını kaybettiler ancak biryerden de feraget etmeleri lazımdı.


Ardından off-season'un takım için en önemli hamlesi geldi. Girilen üçlü takas sonunda Mo-Williams'ı kadrosuna katan Cavs karşılığında Oklahoma'ya Joe Smith ve Bucks'a ise Damon Jones gönderildi.

Şimdi öncelikle takımda eksik olarak ne göze çarpmaktaydı geçen sene ?

1-LeBron'un arkasında onu tamamlayabilecek bir skorer

2-Oyun Kurucu problemi..

Mo-Williams bu ikisine de çözüm oldu mu ?

Evet..


Mo-Williams hamlesiyle Cavs çok önemli bir işi halletmiş oldu. Mo-Williams oyun kurucu pozisyonuna derman olacak ve aynı zamanda da James'in arkasından önemli bir skor tehditi olacka rakiplere karşı. Cavs'ın ayrıca West ile de sözleşme yenilemesi bu bölgeyi iyiden iyiye sağlamlaştırdı. Hoş LeBron varken top guardlarda ne kadar kalacak denilebilir ancak Mo-Williams tipi bir oyuncuya Cavs'ın ihtiyacı vardı ve en iyi şekilde faydalanacaklardır ondan.


Uzun rotasyonuna gelecek olursak artık iyiden iyiye halden düşmüş Ben Wallace ile beraber 33 yaşındaki Iglauskas pota altını sıkıntıya sokabilir. Tamam yine şöyle isimlerine baktığımızda Doğu için iyi isimler ki Ben Wallace ve Varejao ikilisi de oldukça sert olacaktır pota altında Iglauskas'ın da çok yönlü basketbolu var ancak rotasyonda da bir sıkıntı var. Joe Smith'in gönderilmesi ile yine 33 yaşındaki tecrübeli isim Lorenzen Wright takıma katıldı ancak o da bir yere kadar. Önemli bir uzun rotayonu olmasına rağmen sıkıntı çekecek gibi duruyor Cleveland bu bölgeden.


Takımın en büyük silahı bu sezonda şüphesiz LeBron olacak. LeBron James ligin en iyi oyuncularından biri. Oyunun her yönüne katkı sağlayabilen bir isim ve her maç bir triple-double tehtidi var adamda. Bu da onu farklı kılmakta. Aynı zamanda gördük ki Amerika ile Pekin'de zaman zaman 4 numarada da oynayabiliyor. Fizik açısından da LeBron ile bir başkasını kıyaslamak zor. Bu sezon Williams'In da gelişi ile onun yılı olabilir...


Cleveland bence önemli atılımlar yaptı şampiyonluk yolunda. Benchinde yine tecrübeli iisimleri olacak ve sahada da her an herşeyi değiştirebilen LeBron James. Williams hamlesi ile daha oturaklı bir hal aldı takım. Bakalım yine Merkez Grubu'nda Pistons ile yarışa girecekler önde bitiren avantajlı olacaktır. Cavs muhtemelen 50 galibiyeti zorlar. Geçmesi de mümkün..

1 yorum:

Berkan Karadurmuş dedi ki...

Lebron şampiyonluk istediği yönünde açıklamalar yapmıştı ama imkansız bence. Hatta doğuda finale çıkmaları bile imkansız. Artık doğu eski doğo değil. Çok kuvvetlendi. Boston ve Detroit dışında bütün takımları denk görüyorum.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...