10 Ekim 2008 Cuma

Nba Preview - Portland Trail Blazers


Gelenler:

Nicolas Batum -F- (Takas),

Rudy Fernandez –G- (Joventut Badalona),

Jerryd Bayless –G- (Takas Indiana Pacers),

Ike Diogu –F- (Takas Indiana),

Luke Jackson –G- (Miami Heat),

Jamaal Tatum –G- (Idaho Stampade),

Steven Hill –P- (Serbest),

Shavlik Randolph -F- (Duke)


Gidenler:

Jarret Jack –G- (Takas Indiana),

Brandon Rush –G- (Takas Indiana),

Josh McRoberts –F- (Takas Indiana),
Darius Miles –F- (Boston Celtics),

James Jones –F- (Portland Trail Blazers),


Portland Trail Blazers geçen sezon sürpriz bir çıkış ile sezona girmiş ancak güçlü Batı karşısında play-off yarışında rakipleri arasından sıyrılamamıştı. Çok değil 4-5 yıl önce ligin dibinde olan Portland için şimdi bambaşka şeyler konuşuluyor. Takım inanılmaz bir değişim ve doğru hamleler ile tekrar potaya girme çabasında ve bu sezon başarabilirler.


Portland bu sezon play-off yapabileceğine inanıyorum. Batı elbet yine güçlendi off-season'da ancak oldukça genç bir ekipten kurulu olan bu ekip bir yıl daha tecrübe kazandı ve Oden+Fernandez takıma katıldı. Cidden bu ikilinin farkı ilk pre-season maçlarından belli oldu. Özellikle Fernandez hemen belli etti kendini. Bu sezon Portland'In en büyük kazancı bu iki oyuncu olacaktır. Pre-season demişken takımda henüz bir ay önce ilk beş çıkacağı yönde açıklamalar gelen Webster'in ayağında kırık tespit edilmiş ve minimum 2 ay basketbol oynayamayacak. Sezonun hemen arifesinde moral bozucu bir haber oldu Portland için.


Draft ile başlayalım hamleleri değerlendirmeye. Draft gecesi çok büyük iş yaptı Portland. Öncelikle draftta ilk beş sıradan seçilmesi beklenen Bayless'in 11.sıraya kadar düşmesi şaşırtıcı oldu. Pacers ile Bayless'i seçtiği anda temas kuruldu ve Bird'in çok istediği Rush Bayless karşılığında takas edildi. Kısmen başarılı geçen bir sezondan sonra Bayless gibi birini takıma katmak başarı. Bunun dışında yine Rockets ile takasa girerek Dorsey'e karşı Batum alındı. Nitekim Batum'da fena bir oyuncu sayılmaz ancak draft öncesi kalp sorunu olduğu duyulunca sırası geriledi.


Yine gm Pitchard sayesinde başarılı geçen bir draftın arkasından hamlelerini aynı hızla devam ettiren Portland bana göre en önemli hamlelerinden birini Fernandez'i takıma katarak yaptı. Takım sahibinin İspanya'ya kadar giip ikna ettiği Fernandez az önce de söylediğim gibi bu takımın bu seneki en önemli kazançlarından biri olacak. Takımla çıktığı henüz ilk iki maçında da kalitesini belli etti ve zamanla alışma safhasını da atlatınca bu takımda önemli dakikalar alıp daha iyi istatistikler tutturacaktır.


Portland'ın oyun kurucu pozisyonuna baktığımızda karşımıza daha en baştan iç açıcı bir tablo çıkmakta. Blake ve Rodriguez. İkiside birbirini tamamlayan ve atmaktan çok attırmayı düşünen oyuncular. Daha ne beklersin bu ikiliden. Blake muhtemelen ilk beş çıkacaktır sahaya. Unutmadan belirteyim bu takımın Przybilla'dan sonra en yaşlı oyuncusu Blake. Arkasında yine kaliteli bir isim olan Rodriguez var.Geçen sezon çok az süre almasına rağmen bu sezon ilerlemeye başlayacaktır. Arkalarında ise Bayless var. Bayless bu dönemde olmasa bile uzun vadede Portland'ın en çok eline bakacağı isimlerden biri olabilir. Ki 2 numarada oynuyor.


Uzunlara baktığımızda ise ilk dikkat çeken isim şüphesiz Oden oluyor. Yaz boyu hazır olacağını belirten ve şu ana kadar oynanan iki pre-season maçında gayet iyi istatistikler çıkaran Oden yavaş yavaş ligin elit pivotları arasına girebilir. Oden bu sezon Portland'ın en önemli silahı olacak pota altında. Arkasında onu dinlendirecek tecrübeli Przybilla'da var. Yine geçen sezon büyük bir atılım gösterem LeMarcus 4 numara da bu sezon yanında Oden'ın olmasının da rahatlığı ile hücum alanında daha çok katkı verebilir. Bu ikiliyi tamamlayan oyuncu ise ince yapılı olmasına rağmen takımda yer edinebilecek Frye.


Skorerlere ve forvetlere göz attığımızda ise göz önüne gelen ilk isim iki yıl önce 'Roy For Roy' nidalarıyla yılın çaylağı olan ve geçtiğimiz sezon da All-Star seçilmiş Brandon Roy. Brandon Roy'un henüz üçüncü sezonu olacak takımda ve ligde. Cidden iki sezonda All-Star seviyesine yükselmesi bile büyük bir başarıdır. Kaprisi şusu busu da yok Roy'un. Takım için oynuyor bireyselliği ön planda değil. Top illa ona gelecek değil. Sadece görevini yapıyor Roy. Bu sezon ona en çok yardımcı olabilecek isimlerin başında gelen Webster sakatlığa kurban gitti daha sezon açılmadan. Bundan kötüsü olamazdı herhalde.. Webster dış şut potansiyeli olan, atletiği sayesinde ribauntlarda da inanılmaz bir mücadele gösteren bir isim. Onun eksikliği şüphesiz hissedilecektir.Yine Outlaw gibi takımdaki yaş ortalamasına göre artık tecrübeli bir isim var. Fernandez ve Batum'u saymıyorum bile. Webster'ın eksikliğine rağmen Blazers'ın en sağlam bölgesi burası olacak.


Blazers'ın yolunda ilerlememesi için hiçbir sebep yok. Az öncede söylediğim gibi Pryzbilla-Blake ve LaFrentz harici takımın geri kalanı 24 yaş sınırının altında ve bu takım gelecek 7-8 yıl için pusuda. Takımı yaratan Pitchard'ı da göz ardı etmemek lazım. Geçtiğimiz sezon izlerken en çok zevk aldığım takımlardan iriydi Portland. Bu sene de çok çok iyi olmasalar bile 45 galibiyet civarı bir sezon geçirebilirler. Play-Off düşünüyorum ben onlar için son sıradan da olsa bakalım bu genç ekip nasıl bir performans gösterecek sezon içinde.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...