11 Ekim 2008 Cumartesi

Nba Preview - Toronto Raptors


Gelenler:

Jermaine O'Neal -P- (Takas Indiana),

Jamario Moon –F- (sözleşme yeniledi),

Hassan Adams –G- (New Jersey Nets),

Nathan Jawai –P- (Takas Indiana),

Jose Manuel Calderon –G- (Sözleşme yeniledi),

Roko Leni Ukic –G- (Lottomatica Roma),

Willie Solomon –G- (Fenerbahçe Ülker),

Gidenler:

T.J. Ford -G- (Takas Indiana Pacers),

Rasho Nesterovic -P- (Takas Indiana Pacers),

Jorge Garbajosa –F- (Khimki),

Carlos Delfino –F- (Khimki),

Roy Hibbert –C- (Takas Indiana Pacers)


Colangelo'nun göreve gelmesi ve Gherardini'nin Avrupai görüşü ile doğru tercihler yapan Raptors 2007 yılında gösterdiği çıkış ile kendinden söz ettirir oldu. Play-off tecrübesi olmaması takımın daha ileri gitmesini engellerken geçtiğiiz sezon ise yine ilk tur sonunda elenerek lige erken veda etti Raptors. Çok şeyler beklenen kadro iki sezonda da ilk turdan öteye gidemeyişi takımın hareketli bir yaz geçireceğinin habercisiydi belkide.


Ford-Calderon ikilisinin bozulacağı lig bitmeden belliydi takım adına. Calderon'un geçen yıl gösterdiği inanılmaz yükselişi -ki All-Star için adı fazlasıyla geçti- ve üstüne gelen Ford'un sakatlığı onu bu tercihte öne çıkardı. Calderon'un tercih edilmesi de gerekiyordu zaten takım doğru olanı yaptı. Tj Ford'a sakatlığı sonrası kötü performans gösterdi ama yedek kalma ile alakalı olması yüksek bu performansın. Calderon zaten takımın sistemine en çok uyan oyunculardan birileri.


Öncelikle Ford-Diaw takas dedikoduları çıktı ki şu an düşününce aman allahım diyorum. En sonunda Jermaine O'Neal'a karşılık Rasho+Tj+Hibbert'ı verdik. Yani geçen sezon sakatlıktan kurtulamayan, önceleri de sakatlığı tam geçmeden dönme çabaları içinde olup ciddi şekilde sakatlanan O'Neal'a karşılık fazla gibi gözüküyor verilenler, hele ki Hibbert'ı da düşününce. O'Neal takasının ardından bir de Pacers'ta geçen yıl yattım bu sezon iyi bir şekilde döneceğim gibi bir cümle kuru ki bir aman allahım daha. Gözümde iyice değeri düştü kendisinin. Ama bir hamle yapmak lazımdı iki sezondur yerinde sayıyor Raptors ve iyi-kötü bir hamle şarttı. Diaw haberlerini görünce O'Neal'a şükretmek lazım ama daha iyi olabilir miydi ? Neden olmasın. Yararları da olacaktır kendisinin özellikle geçtiğimi iki sezonda pota altında çok yalnız kalan ve Raptors'un en zayıf bölgesi olan 4 numaradaki eksiklik gözle görülür biçimdeydi. O'Neal'ın gelişi ile pota altında hem savunma yapabilen hemde hücum aternatifi olarak kullanabileceğimiz biri oluştu. Bosh ise 4 numaraya geçerek ve arkasında O'Neal gibi birinin olduğunu bilerek daha da rahatladı.


Garbajosa takımdan gönderildi kibu da doğru bir hamle. Avrupa'da hala piyasası olan bir oyuncu ancak milli takımda oynama sevdası Nba kariyerini bitirdi halbuki ilk sezonunda gayet iyi işler çıkartmıştı ama kendini yaktı. Bunun dışında Delfino'ya kontrat önerildi ama o da Avrupa piyasasını kullanarak Rusya yolnu tuttu Garbajosa ile..

Bunun dışında Moon'un da opsiyonu kullanıldı ki cidden geçen sezon gösterdiği performans ile takımda kalması gerekiyordu. Tj'in gidişi ile guard rotasyonuna hakkını Toronto'nun elinde olan Ukic ile doldurulmaya çalışıldı ancak zayıf bir rotasyon olduğu açıktı Tj'den sonra. Ukic'in arkasından hemen Solomon ile anlaşıldı ki bir iyi hamle daha geldi takımda. Solomon Nba'in değerini bilemediği bir oyuncu. Memphis'te zamanında süre bulamamıştı ancak 1 hatta 2 numara sıkıntısı çeken her takımda bulunabilecek kapasitede bir oyuncu. Toronto ona bir şans verdi ki Solomon'da bu şansı iyi kullanacağını pre-season'da gösterdi. Calderon'un arkasında oldukça verimli gözüken Solomon yıl içinde önemli katkılar vereceğini gösterdi. Takımın guard rotasyonu böylece Avrupa'nın sayılı üç guardı olan Calderon-Solomon ve Ukic'den oluştu..


O'Neal'ın gelişi ile pota altından çok dışarda oynamayı seven Bargnani'nin hemde takımın işine yaradı. Bargnani'nin stilini bir türlü benimseyemedim ve kendisini de sevdiğim söylenemez. Halen draftta Bargnani yerine Roy seçilse takım nerelerde olur düşünürüm. Bir hatadır yapıldı neyse.. Jermaine'in gelmesi ile süreleri azalacak ve zaman zaman dışarda da oynama fırsatı bulabilecek. Ancak hakkını vermek lazım pre-season'da şu ana kadar oldukça istekli gördüm kendisini. Böyle olsun canımı istesin.. Pota altında bu ikilinin olması Parker-Kapono gibi dış şutölerin işine de fazlasıyla yarayacaktır. Yine uzun yada kısa forvet oynayabilen Moon'da takımın önemli silahlarından. Hasan Adams'ın gelişini fazla önemsemedim ama belli mi olur belki bir Moon daha yaratırız. Bir de değinmek istediği Humpries var ki onun varlığı pota altını iyice korkutucu haline getiriyor. Benchten gelip hem savunma da hem hücumda işlev görebilecek biri.


Toronto en sonunda oldukça iyi bir hale geldi. Pota altındaki sağlamlaşmanın yanı sıra guard rotasyonu da hiç fena değil. Özellikle bu sezon pota altındaki ikilinin faydasıyla dıştaki oyunculara pek çok ceza şutu şansı doğacak ki cezayı keseceklerinden şüphem yok. Parker-Kapono-Solomon ve hatta Calderon ile dıştan da önemli silahlare var Raptors'un. Yine dediğim gibi Bargnani'de de bir yükseliş var o da iyi bir sezon geçirirse Raptors için fazlasıyla olumlu bir yıl olacaktır. Düşünüyorum da 50 galibiyet sınırını zorlarlar mı acaba ?


Mitchell'dan bahsetmedim biliyorum ama neyse ya.. :)



1 yorum:

Berkan Karadurmuş dedi ki...

Bu sezon muhteşem potaaltı ikilisi kurdular. Bunlara ek olarak Calderon gibi süper bir guardın varsa mutlaka tehlikeli bir takımsındır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...