6 Ekim 2008 Pazartesi

Nba Preview - Phoenix Suns


Gelenler:

Robin Lopez -F- (Draft),

Goran Dragic -G- (Takas San Antonio Spurs),

Terry Porter –Antrenör- (Detroit yardımcı antrenör),

Louis Amundson –F- (Philadelphia 76’ers),

Sean Singletary –G- (Takas Houston),

Matt Barnes –F- (Golden State Warriors),

Robert Hite -G- (Galatasaray Cafe Crown)
Trey Johnson -G- (Serbest)
Coleman Collins -F- (Serbest)

Gidenler:
Sean Marks –F- (New Orleans Hornets),

Mike D'Antoni –Antrenör- (New York Knicks),

Gordan Giricek –F- (Fenerbahçe Ülker),

D.J. Strawberry –G- (Takas Houston Rockets)
Brian Skinner –F- (Los Angeles Clippers),


D'Antoni ile beraber Nash'in takıma katılımıyla dört yıl boyunca şampiyonluk adayları arasında en tepede gösterilmekteydi Suns. Gerek oynadığı basketbol gerekse aldığı galibiyetler ile kendini sevdirmişti ancak 2005'ten bu yana bir türlü hedeflenen şampiyonluk gelmedi. S.Kerr'ın Gm koltuğuna oturması ile ilk büyük hamlesi olan Shaq kumarı da tutmayınca Suns'da ufak ufak çanlar çalmaya başladı. Kadro artık veteranlığa doğru sınıf atlıyor ve takımdan D'Antoni gönderildi Spurs serisi sonrası. Merakla bekleniyor Suns'un yeni koçuyla beraber nasıl bir grafik çizeceği..


Shaq takası ile radikal bir karar olan Kerr takımın uzunca bir süredir alıştığı sistemi birden bire yavaşlattı ve koca oğlana göre basketbol oynanmaya başlandı. Play-Off'lar da Spurs'ten çektiği kadar kimseden çekmeyen Suns, Shaq kumarında da Spurs'e karşı başarılı olamadı ve ilk turdan lige veda etti geçen sene. Bir diğer radikal kararla Kerr antrenör olarak Terry Porter'ı getirdi.Terry Porter'ın oyuncularla iletişimi iyidir. Eski bir guard olaması oyunu daha iyi okuma fırsatı da verecektir. Geçen sene iyiden iyiye zarara uğrayan show-time basketbolu bu sene artık yerini daha yavaş basketbola bırakacaktır. Eski Suns'u göremeyebiliriz görsellik anlamda ancak yine yarışın içinde olacaklardır. Doğrudan yada dolaylı olarak.


Yazın yapılan hamlelere dönelim. Yapılmak istenen ama yapılamayan bir hamle var Suns adına. Nash'in arkasını kollayacak o benche çekildiğinde bir şekilde takımı idare edebilecek bir guard aradılar. Tyronn Lue'a yöneldiler ancak anlaşılamadı bunun dışında J-Will ile de ciddi ciddi ilgilendiler ancak onunla da anlaşılamayınca Nba'de daha önce oynamayan - Tabi kamp sonunda 15 kişilik kadroya girebilirse - biriyle anlaştılar. Bunun dışında yine draftta guardlara yöneldiler diğer haklarında. İlk hak için pota altında işin savunma yönünü iyi bilen Robin Lopez'i almaktı ki bu tercih bile Phoenix'in oyun yapısı hakkında biraz olsun fikir vermekte. Yine iş Barbosa'ya kalacak gibi bu bölgede.

Matt Barnes takıma katıldı Golden State'ten ayrıca. Veteran minimum 1 yıllık kontrat ile takıma kazandırıldı Barnes. Şimdi bir yıllık anlaşma iyi, Porter veya Kerr oyuncunun takıma, sisteme uyup uymayacağını görür ve ona göre gelecek yıl planları içine dahil eder yada etmez. Barnes'te zaten tek yıllık kontratı olduğu için verimli oynayacaktır bir sonraki yaz piyasa yapabilmek için.

Suns'un en büyük silahı yine dış şutlar olacak. Önceki senelerde hızlı basketbolda ceza şutu olarak gönderirlerdi ancak yine de her ne şekilde basketbol oynarsa oynasın Nash,Barbosa,Bell ve şimdi de Barnes gibi oradan ciddi bir yüzdeyle atan isimler biraradaysa dış şutlar takım için önemlidir.

Suns'un en büyük sorunu da değerlendirmenin başında bahsettiğim gibi artık veteranlaşan kadrosu. Nash 34 yaşında, Shaq 36 yaşında ve Diaw 32 yaşında. Yaşıyla problemi olmayan Amare ve Barbosa'da şu an problem yok nitekim bu oyuncular en verimli dönemlerini oynuyorlar. Zaten özellikle takımın başındaki Nash'in yaşının ilerlemesi ve Shaq'tan dolayı artık hızlı basketbolu fazla göremeyeceğiz burada. Benchte de Hill gibi tecrübeli bir isim var ve bu tip şampionluk yarışının içinde olan takımlarda tecrübesiyle benchten katkı yapabilecek isim şart.

Shaq-Amare pota altında önemli bir ikili oluşturacaklar yine bu sezon ve Amare'nin geçen sezonki harika performansı bu senede sürecektir muhtemelen ancak işte hem Nash'in hem de Shaq'ın problemleri sezon içinde maç kaçırma problemlerine kadar dayanır. Arkalarını kollayacak kaliteli isimler yok Suns'ta. Eldeki kadro ile Nisan'a kadar zorlansalarda gemi yürür ancak Nisan'dan sonra play-off'ta ileriyi görmek pek mümkün olmayabilir Suns için.

3 yorum:

Berkan Karadurmuş dedi ki...

Bu yıl Phoenix' in play-off' zor gireceğini ya da giremeyeceğini düşünüyorum. Benim listemde ilk 5 sıra şöyle
1)LAL
2)NOH
3)Houston
4)Utah Jazz
5)Spurs

Bu tablonun değişmeyeceğini düşünüyorum ama 6-7 ve 8. sıralar için 4 tane adayım var. Bunlardan birisi dışarda kalacak. Bu adaylar; Clippers, Dallas, Portland ce Phoenix. Bunlar içinde en dezavantajlılar da Suns ve Portland bence. Suns' ın gerek yaş problemi gerek yeni sisteme uyum sorunu vs.. çok başının ağrıyacağını düşünüyorum ama tüm bunlara rağmen play-off yarışında son ana kadar savaşırlar.

DaesAgelmar dedi ki...

Boris diaw 32 yaşında mı? Sanırım bir yanlışlık olmalı en fazla 25 falan diye hatırlıyorum ben.

Kaan Mert dedi ki...

Fark ettim. Raja Bell'i yazacaktım orada.. Pardon..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...